Hopp til innholdet
Home » Blogg » Invester i krypto fra hjemmekontoret

Invester i krypto fra hjemmekontoret

  • av
Invester i krypto fra hjemmekontoret

Nå som mange bruker mye tid hjemme, og kanskje er på utkikk etter en ny hobby, så kan kryptovaluta være svaret. Veldig mange har fått øynene opp for kryptovaluta og ser på det som en smart investering. Andre mener at dette er fremtiden for betalingsmetoder, og mener det er helt nødvendig å eie krypto. Så, hva hvis du ønsker å begynne med investering? Hva må du vite og hvordan kan du gjøre det?

Først, litt om krypto

Det aller første du må gjøre er å undersøke. Ta deg god tid til å lære om kryptovaluta, hva det er og hva det innebærer. Du kan lære alt du trenger å vite om kryptovaluta hos https://aksjeskole.com/ Det finnes mange forskjellige typer kryptovaluta du kan investere i, men man snakker som oftest om Bitcoin eller Ethereum, som er de to mest populære.

Kryptovaluta er desentraliserte valuta, og ble lagd med formålet om å kunne betale uten en tredjeplass. Kryptovaluta som Bitcoin kan handles uten å involvere en sentral bank eller en annen finansiell institusjon. Dette betyr også at verdien til valutaene bestemmes etter tilbud og etterspørsel, noe som forårsaker volatile svingninger. I tillegg til dette så brukes det noe som heter Blockchain for at alle transaksjoner er trygge, og at det er umulig å jukse. Blockchain er et slags offentlig bokføringssystem som gjør at alle kan se hvilke transaksjoner som blir gjort, til tross for at man er anonym når man handler med Bitcoin og annen kryptovaluta.

Slik investerer du

Det var en rask innføring i krypto, og du må selvsagt vite mye, mye mer om det. Det vil ta litt tid å forberede seg på investering her, siden det er et relativt nytt konsept, som du kanskje ikke vet så mye om fra før. Når du har lest deg godt opp derimot, så er det ikke særlig vanskelig å gjennomføre.

Du trenger en kryptobørs du kan kjøpe på, og en egen kryptowallet der du kan oppbevare kryptovalutaen. De er jo tross alt desentraliserte, og kan ikke legges rett inn på din alminnelige bankkonto. Også disse bør du undersøke nøye. Det er viktig å handle på en god og trygg børs, og du kan velge mellom ulike typer, alt etter hvor erfaren du er. Walletene til krypto kan både være offline og online. Her bør du vurdere hvor mye du verdsetter sikkerhet ovenfor lettvinthet, og hvor mye krypto du har planer om å eie.

Når du har alt dette klart er det bare å søke opp kryptovalutaen du ønsker å kjøpe, og velge hvor mye penger du vil bruke. Gjennomfør kjøpet og vipps så har du krypto! Da er det bare å følge med på prisendringer, kanskje du er heldig og eier Ethereum når den kommer på en ny pristopp, slik som den økte i fjor høst. Dersom investeringen går bra kan du også være på utkikk etter andre kryptovaluta som virker spennende og lovende. En større portefølje vil minke risikoen. Husk at det uansett vil følge en risiko med alle investeringer!