Hopp til innholdet
Home » Blogg » Alt du trenger å vite om sjuerkabalen

Alt du trenger å vite om sjuerkabalen

  • av
Vi tester Samsung s10 – for deg som liker litt luksus i hverdagen

Her vil vi ta for oss sjuerkabalen. Det er en av Norges mest kjente spillformer, og kanskje den som har høyest ukonvensjonelle regler. Her vil vi lære spillerne om spillmåte, hvordan du kan vinne i spillet, samt hvordan du utfører de forskjellige handlingene i spillet.

Hva sjuerkabal er

Sjuerkabal er et kortspill som vanligvis spilles med to spillere. Målet med spillet er å samle så mange poeng som mulig ved å sette opp fire like kortstokker før motstanderen gjør det samme. poengene blir tildelt for hver ferdigstilt kortstokk, og ekstra poeng kan oppnås ved å sette opp flere kortstokker på en gang.

Hvordan man spiller sjuerkabal

Sjuerkabalen er et spill som har blitt veldig populært i Norge de siste årene. Det er enkelt å lære seg, men det tar litt øvelse å bli god. Her er en liten guide til hvordan man spiller sjuerkabal.

Først må du velge hvor mange spillere det skal være. Deretter deles det ut 7 kort til hver spiller og resten av kortene legges i en bunke midt på bordet. Den første spilleren begynner ved å legge et kort fra sin haug med kort på bordet, og deretter legger neste spiller osv. Kortene legges i rekkefølgen ess, 2, 3, 4, 5, 6 og 7. Når alle har lagt sitt første kort vil den første runden være ferdig.

Neste runde begynner med at den spilleren som la det laveste kortet i forrige runde legger et nytt kort fra sin haug på bordet. Kortene legges igjen i rekkefølgen ess, 2, 3 osv. og når alle har lagt sitt kort vil runden være ferdig. Dette gjentar seg helt til det ikke er flere kort igjen i haugene til noen av spillerne.

Nå er det tid for poengtelling. Alle spillere legger sammen verdien av kortene sine, og den som har den høyeste summen vinner. Hvis to eller flere spillere har like høye summer må de dele førsteplassen mellom seg.

Hva som er målet med å spille sjuerkabal

Målet med å spille sjuerkabal er enkelt: Få all kortstokken unna før motstanderen gjør det. Dette gjøres ved å flytte kortene fra den ene hånden til den andre, og slik at de blir stående i rekkefølge. Fra tid til annen kan det være nødvendig å flytte kortene i hovedstokken for å få dem i riktig rekkefølge – det er da man snakker om «sjuerkabal».

Hvordan man vinner sjuerkabal

De fleste er kjent med sjuerkabal, men ikke alle vet hvordan man vinner. Her er en guide til hvordan man kan vinne sjuerkabalen.

Det første trinnet er å lære reglene. Sjuerkabalen har to spillere og går ut på å fylle opp et brett med sjuer og kortstokker. Det er viktig å forstå at i denne kabalen, er det ikke nok bare å ha flest sjuere – spillet går også ut på å ha best mulig oversikt over brettet.

Når du føler deg trygg på reglene, kan du begynne å tenke strategisk. For eksempel, hvis du har tre sjuere på rad, bør du legge dem fra hverandre slik at de blir til to separate rekker med to og én sjanse til å vinne. Poenget med spillet bør alltid være å legge kortene slik at det er en stor mulighet for deg selv å vinne, samtidig som motstanderen har liten sjanse til å vinne.